Termosmugg

Tog tag i saken idag och gjorde ett helhjärtat försök att hitta en termosmugg att köpa. Men på första stället var de slut, på andra skulle de komma in nästa vecka och på tredje skulle de få in några "men inte i år". Får väl hålla mig till tåls (inte så att jag inte klarat mig utan hittils i livet) ett tag till.

I måndags hade jag, Annika och Linda lunchmöte över en tallrik spenatsoppa (mums!). Storslagna planer smiddes, men det finns visst en och en annan "kloss i hjulet" (som min franskalärare "Flugan" sa, nångång på högstadiet) att ta itu med innan allt faller på plats.

För övrigt vann Kings igår (första vinsten på läääänge) med ett skott i sista sekunden - hysterisk glädje och lättnad!

Jag har även fått lite massageuppdrag i december, så jag kommer inte bli helt sysslolös iaf. Och inte helt pengalös i januari... Weee...

Borde åka och träna, men det är svårt utan bil... Har mamma fastnat på affären eller?!


BRA svenska folket!

Jag var faktiskt liiite orolig att Johan skulle gå till final. Men nu blev det inte så och mina två favoriter (förutom Danny dårå) är i final! På mammas initiativ ringde vi in en gång var på Markus och Erik, så vi kände oss faktiskt delaktiga i resultatet ;)

Annars rullar livet på med ovanligt hög fart, självklart kommer allt på samma gång...Har inte haft en helt ledig och obokad dag på länge och det dröjer till nästa helg innan det blir en sån. Å andra sidan är det bra att jag har saker att göra nu, december kommer ju bli lugn så det räcker och blir över....tror jag?

Imorn är det invigning av "nya" Täljehallen som fått en ordentlig ansiktslyftning (återupplivning?) och nu är hur fin som helst! Känner knappt igen mig, men på ett väldigt positivt sätt. Ska bli kul att för första gången få se herrarna spela också, får väl hoppas att hemmaplan bringar lite tur med sig också. Kan behövas...

Dags för sängen...


Agro

Är det nåt jag verkligen inte klarar av, nåt som gör mig sååå irriterad och som får mig att ifrågasätta människan som "intelligent" varelse så är det: telefonköer utan upplysning om plats i kön. värdo. Om det GÅR att berätta var i kön man befinner sig (vilket är helt möjligt eftersom det görs i vissa köer) VARFÖR gör man ändå inte det?? Ok om det är en kö där jag får vänta nån minut, då hinner jag inte ens bry mig men ska jag sitta tjugo min i en kö så vill jag åtminstonde känna att det går framåt.
Så pga att CanalDigital har en skitkundservice så får jag inte se Greys ikväll... hoppas att nettan kan spela in reprisen på söndag eftersom jag inte kan se det då heller - ska hoppa hopprep på Hälsomässan! (vad hände??)
Nu ska jag sura lite.
>:(

Sova?

Helgen fördrevs med utbildning i Sthlm för att jag, liksom min friskvårdsförebild Annika, skulle bli Nordic Walking-ledare! NW är en träningsform med stavar, inte att förväxla med stavgång dock! Himla kul med utbildning faktiskt och roligt att hör mer om NW. Det finns en internationell organisation för NW (INWA) och det är jättepopulärt i vissa andra länder... finns tydligen hela parker uppbyggda för NW i t.ex. Tyskland. Jag blev dock lite irriterad på att tekniken är så svår att lära sig, trodde jag skulle fixa det lätt som en plätt, men jag antar att det kommer. Ska ut och gå men Annika som ska få hjälpa mig att slipa på den.
Trodde att jag skulle få ordentlig träningsvärk i triceps men det är istället sätet som nu är ganska stelt och ömt. Tur att jag har massage på onsdag - min kropp behöver det!

Annars har det inte hänt så mycket förutom att jag fått veta att det inte blir någon fortsatt massage på Socialstyrelsen för mig, i alla fall inte i december. Jättetråkigt då jag trivdes bra där och jag kan tänka mig att det blir en hel del klagomål från de anställda... Får hoppas att några av mina kollegor blir sjuka så jag kan hoppa in och åtminstonde tjäna lite pengar nästa månad. Till januari kan det nog dyka upp något nytt uppdrag till mig, men det är ändå jobbigt när det är så osäkert. Varför kan ingen bara ge mig ett fast heltidsjobb så jag kan börja planera mitt liv?! Jag har liksom tappat gnistan att hålla på och söka... Men men, de löser väl sig. Tur att jag har mor och far, tak över huvudet och mat i kylskåpet.

Nu borde jag försöka sova om jag ska orka upp kl 6 imorn, men sen träning och sen kvällsmat gör att jag fortfarande är alldeles för pigg. Men jag får väl försöka ändå...

Natti natti!


Dumma dumma tv

Är nyduschad och stolt över att jag varit ute och joggat idag - jag måste ju få upp flåset inför helgens stenhårda (?) Nordic Walking-utbildning! Ja, jag ska bli professionell stavgångsledare! :D Det är Annika som lurat in mig på detta spår och vi får väl se vart det leder...
Annars har jag mest masserat och åkt buss/pendeltåg idag. Skulle ju kunne se fram emot ett splitter nytt Greys Anatomi-avsnitt ikväll, men vår j*vla box är knasig och fungerar icke... >:(

I måndags fick Södertälje finfrämmande i form av Sara from Skåneland. Det mest Södertälj:iga vi kunde komma på var Tom Tits Experiment - och så blev det! Efter en trevande start där vi fick lov att samsas med en skock barn, så spårade vi (jag?) mer eller mindre ur när ungarna försvann och vi fick ha stället för oss själva! Tre timmar var knappt tillräckligt och vi fick skynda oss igenom sista delen.
Efter leken blev det shopping och här spårade iaf Sara ur lite grann! ;) Dagen avslutades med hemmagjorda hamburgare och lite fotbollsgala innan jag dumpade av Sara på pendeltåget i förhoppning om att hon skulle ta sig till Annika alldeles själv. Inga problem!!

Nu ringde Nettan och erbjöd mig att beskåda Greys på hennes tv! Weeee!

Ciao!


Experimentsmåndag!

Jaha då var det måndag igen...

Förra veckan avslutade jag HPB-utbildningen och kan nu flasha med ännu ett diplom... Kom hem från Sköldinge på torsdag kväll och möttes av ett dystert besked: Det var dags för Putte att gå i graven. Jag, mamma och Anna gjorde oss redo för den sista färden som blev fylld av ryck, mörker, trassel, trasig lina, tappad mobil och varningsblinkers... Men fram kom vi bara för att få se hur vår lille vän hämtas med en gaffeltruck och staplas på hög med en massa andra stackars förbrukade bilar. Sorgligt och konstigt - han har ju trots allt funnits i familjen lika länge som jag! Men han har det bättre nu... R.I.P

Putte

På fredagen begav jag mig till Hökarängen för samkväm med Annika och Sara. Under lördagen gick vi på museum, gjorde "SoFo", fikade och sedan fixade en wok till middag.

Idag kommer Sara till my hood och jag ska visa henne allt min fina hemstad har att erbjuda! ( = Tom Tits) Hon ville även se Södertäljes "shoppingcenter" (hmmm...?) så det blir väl en sväng på stan också...

Back in Sköldinge

Tillbringar några dagar ute på landet för att slutföra min hälsoprofilutbildning och inser att det troligtvis är sista gången på ganska länge som jag besöker Sköldinges marker. Kanske lika bra det, för mycket frisk luft kan ju aldrig vara nyttigt...
Däremot är det nyttigt med massage och jag och Annika är inte sena att "utnyttja" de små friskvårdarna för att få oss en omgång! Ska bli mkt skönt!

Annars händer här inte så mycket efter skoltid, Annika brottas med en besvärlig distans-kurs-hemsida och jag försöker fördriva tid framför datorn.
Jag var lite seg igår och inte alls så sugen på att sätta mig i skolbänken i två dagar... Men denna första dag har flytit på rätt fort, under ledning av Ingemar som jag först var lite rädd för men som inte var lika farlig som jag trott... Jag blir nog godkänd trots allt! :)

Imorgon kommer Sara upp och det ska bli mys att spendera en del av helgen med henne och Annika i Sthlm! Bra med dessa händelser att se fram emot i mitt annars ganska ospännande liv...
Men ikväll ska jag och Annika spåna vidare på våra storslagna idéer om hur vi ska erövra världen med vårt hälsobudskap - kan bli spännande om vi har tur...
Snart dags för middag!

/Jenny

Hänt i helgen

Måndag morgon (ok, förmiddag) och istället för att ta tag i viktigare saker så sitter jag här... Gårdagen slutade med att jag lyckades klicka bort en låååång text som jag skrivit, vilket genererade ilska och irritation. Skyller allt på min far som stod och trampade otåligt för att få ta över datorn, men det hela var ju egentligen mitt fel eftersom jag tryckte fel.

Hur som helst så startade helgen med en mycket trevlig inflyttningsfest hos Annika fredagen, för att sedan fortsätta i Mariefred dit jag åkte i lördags för att sällskapa Nettan som kattvakt i hennes brors lägenhet. Söndagsförmiddagen ägnades åt Idolreprisen och upprörda känslor när det gick upp för oss att Danny verkligen blev hemröstat (jag hade hört ryktet, jag hade läst det i tidningen, men det verkade för sjukt för att vara sant). Helt fel, jag som tippat honom och Markus i final. När ska den lilla igeln Johan släppa taget??

Under söndagskvällen (innan hela jag-tryckte-bort-texten-och-blev-grinig-incidenten) så läste jag ut Den gröna milen (mkt bra bok, läs den om ni inte har något annat för er!) och fick en smärre dödsångest med tillhörande klump i magen. Jag skulle kunna bli knasig om jag tänkte för mycket på döden, precis som man kan bli om man börjar fundera på hur stort universum egentligen är. Och med dödsångesten följer sedan en såndär inspiration att ”Ja, jag ska verkligen göra något av mitt (enda) liv, jag ska anstränga mig, jag ska verkligen inte slösa en sekund!”. Men ganska snabbt så tar mitt riktiga jag (?) över och jag blir lika oföretagsam och slö som vanligt.  

Idag blir det en sväng till banken och kanske lite träning (har varit småförkyld länge och legat lite lågt med motionen) om jag orkar. Sen så måste jag förbereda utflykten till Sköldinge dit jag åker direkt efter jobbet imorn för att på onsdag och torsdag slutföra min HPB-utbildning (HälsoProfilBedömning). 


/Jenny